bramborák
Bramborák někdy také(cmunda) je tradiční český pokrm který je hodně oblíbený i v Maďarsku,Německu,Slovensku atd...Těsto na bramborák se připravuje ze: syrových brambor,mléka, vajec a různého koření. Toto těsto se pak ve velmi tenkých vrstvách smaží na pánvi. Bramboráky se jedí teplé a dají se použít jako příloha k masu nebo zelí.Zajímavostí je že v Německu je hodně rozšířená sladká varianta která se připravuje bez česneku a koření. Tato varianta se servíruje s jablečným protlakem.
Odkaz na další české jídlo:https://admin007.estranky.cz/clanky/ceska-kuchyne/svickova-omacka.html
Bramborák servírovaný se zelím
Tradiční bramborák na slano
Zdroje:Wikipedia.bramborák.ze dne[3.6.13].Dostupný na WWW[http://cs.wikipedia.org/wiki/Brambor%C3%A1k]